Hoe meet ik de juiste maat voor mijn ketting?

Vorige Artikel 5 van 10 Volgende

Meten =weten…..!

Tja dat weten we allemaal.... en soms is het best lastig om in te schatten hoe lang nou een ketting is. Of tot waar deze komt. Valt deze net boven de decolleté  of op de buik?

Vandaar dat ik deze handige “tools” plaats zodat je zelf kan bepalen en zien of een lang genoeg is voor hetgeen jij in je hoofd hebt.

 

Meet je ketting:

De geschikte maat voor een ketting kun je het beste meten door met een meetlint de omtrek van je nek te meten.

Laat je een ketting op maat maken? Dan kan er desgwenst een verlengkettinkje aangemaakt worden zodat je nog eens 5 cm extra lengte aan de ketting hebt.

Meten bij kinderen

Soms is het lastig de juiste maat bij kinderen te bepalen. Ik wil je graag een handje op weg helpen dooronderstaande maattabellen. Maar als je het zeker wil weten, meet dan op dezelfde wijze zoals hierboven beschreven.

Maattabel kettinkjes:

  • tot 3 jaar: 30 cm
  • 3 - 8 jaar: 35 cm
  • tiener: 40 cm 

Deze maten betreft korte kettingen, net iets van de hals af.

Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om aan de ketting een verlengkettinkje te zetten zodat deze "meegroeit". Er kan dan gekozen worden voor een verlengkettinkje van 3 cm of 5 cm.

Voor bijna alle kettingen in de webshop geldt dat er al een verlengkettinkje aanzit. Dit staat ook in de omschreven bij de kettingen zelf.

 

Mocht je er nog niet uitkomen? Laat het dan even weten door een berichtje te sturen via het contacformulier. Ik help je graag. :-)

♥ Liefs, Annette

* Gepersonaliseerde artikelen, op maat gemaakte artikelen en artikelen gemaakt naar wens van de klant kunnen niet geretourneerd worden.

 

© 2016 - 2022 2 Love It | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel